4WEB™ Web-to-Print software, drukwerk bestelportaal

Grafische webshops en marketing portalen met 4WEB™ Web-to-Print

Web-to-Print (ook wel bekend als W2P, Web-2-Print, Print e-commerce, Remote Publishing, Online-Publishing, of Web Based Publishing.) is het creëren van drukwerkopdrachten via het internet. Het grote voordeel van Web-to-Print is het standaardiseren en automatiseren van een belangrijk deel van de orderstroom. Web-to-Print is een product dat tegenwoordig niet alleen maar gebruikt wordt door grafische bedrijven en drukkerijen, maar in toenemende mate ook door niet-grafische ondernemingen. Een bestelportaal voor marketingmateriaal en drukwerk levert vele voordelen op. Niet alleen wordt de huisstijl bewaakt, ook kostenbesparing op DTP- en overhead uren en het kunnen worden teruggedrongen dankzij deze toepassing. Ook kan men bestellen op ieder gewenst moment en vanaf iedere willekeurige locatie.

Drukkerijen en grafische bedrijven:
Het aangeleverd krijgen van drukwerk-bestanden van klanten verloopt veelal chaotisch, meestal via USB sticks, CD, DVD’s, via FTP upload of per e-mail. Zou het niet makkelijk zijn als u al deze bestanden op eenduidige wijze aangeleverd krijgt, voorzien van de juiste druk- of print-specificaties? En wat dacht u ervan dat deze aangeleverde bestanden bovendien ook nog eens automatisch gecontroleerd op fouten, verwerkt en geproduceerd worden én dat u al betaalt krijgt nog voordat u het aangeleverde gaat produceren? Of heeft u wel eens aan de mogelijkheid gedacht om uw bestaande klanten online van dienst te zijn door deze zelf standaard drukwerk als visitekaartjes te laten opmaken en bestellen, zonder dat daarbij enige DTP kennis van de klant vereist wordt? Het grote voordeel van een dergelijke werkwijze is dat u uw klanten nog beter aan uw onderneming kunt binden en dat uw klanten kunnen bestellen op het tijdstip dat het hen uitkomt, ook buiten kantooruren.

Iedereen is vandaag de dag vertrouwd met online bestellen van producten en diensten. Tegenwoordig wordt de mogelijkheid om online te kunnen bestellen zelfs vereist van zakelijke opdrachtgevers en particulieren. Bovendien is het internet een extra verkoopkanaal van onschatbare waarde dat 24/7 beschikbaar is voor uw (potentiële) klanten. Levert u nog geen producten via het internet, dan is de kans groot dat bij een zoekopdracht naar drukwerk leveranciers een van uw collega’s er wél met de order vandoor gaat wanneer zij beschikken over een webwinkel.

MKB ondernemingen
Veel interne processen van organisaties lopen via het netwerk en zijn webgebaseerd. Dan moet dat voor uw interne printprocessen toch ook kunnen? Web-to-Print is voor interne reproafdelingen een uitstekende manier om de efficiëntie en het gebruiksgemak te verhogen en om printopdrachten sneller te plaatsen en uit te voeren. Met Web-to-Print kan een printopdracht op elk gewenst moment worden ingediend. Bovendien leidt dit tot een forse kostenverlaging, niet alleen voor de reproafdeling maar voor de hele organisatie. Ook een interne reproafdeling moet renderen. De economische voordelen van Web-to-Print zijn dus erg belangrijk.

Web-to-Print helpt verder ook bij het centraliseren van al uw drukwerk en marketingmateriaal. Omdat al deze content op één centrale plek in uw organisatie is opgeslagen, voorkomt u ook problemen die betrekking hebben op bijvoorbeeld revisiebeheer. Want wat is nu de laatste versie van een bepaalde folder of flyer?!

Welke smaakjes zijn er?
4CLOUD® biedt Web-to-Print in drie variaties; 4WEB™ Advanced! als betaalbare instapper, gevolgd door de Pro! en de Enterprise! versies. De Advanced! versie van 4WEB™ is de ideale instapper voor drukkerijen die een krachtige maar betaalbare Web-to-Print oplossing willen, zonder het gebruik van huisstijlbewakingsopties. De Pro! versie biedt additioneel onbeperkte mogelijkheden voor het aanmaken van sjablonen, De Enterprise! versie van 4WEB™ biedt al het denkbare en is ons ultieme crossmediale platform waarmee u niet alleen een omzetverhogende webshop kunt inrichten, drukwerk op basis van variabele templates kunt aanbieden aan uw vaste klanten, maar ook gepersonaliseerde mailings en campagnes kunt aanmaken, beheren en monitoren. Bij de Enterprise! versie kunnen wij tevens vele maatwerkopties bieden. 4WEB™ is volledig meertalig in te richten en beschikt over de talen Nederlands, Frans en Engels.

De betaalbare instapper

4WEB™ Advanced!

€215,- per maand

Eenmalige opstartfee: € 750,-
Zelf prijzen en producten bepalen
Meerdere thema's voor look & feel
Volledig aanpasbaar
Inclusief PayPal betaalmodule
Uitgebreide PDF preflight
Vele plugin's beschikbaar
Uitgebreide beheermodules
Product kortingen en kortingscodes
Upgrade naar Pro! of Enterprise!

De complete huisstijl bewaking tool

4WEB™ Pro!

€375,- per maand

Eenmalige opstartfee: € 1.000,-
Zelf prijzen en producten bepalen
Meerdere thema's voor look & feel
Volledig aanpasbaar
Inclusief PayPal betaalmodule
Uitgebreide PDF preflight
Vele plugin's beschikbaar
Uitgebreide beheermodules
Product kortingen en kortingscodes
Upgrade naar Pro! of Enterprise!
Zéér uitgebreide orderbeheer
Huisstijlbewaking & online opmaak
Voorraadbeheer producten

De crossmediale krachtpatser

4WEB™ Enterprise!

€495,- per maand

Eenmalige opstartfee: € 1.000,-
Zelf prijzen en producten bepalen
Meerdere thema's voor look & feel
Volledig aanpasbaar
Inclusief PayPal betaalmodule
Uitgebreide PDF preflight
Vele plugin's beschikbaar
Uitgebreide beheermodules
Product kortingen en kortingscodes
Maatwerk opties mogelijk
Zéér uitgebreide orderbeheer
Huisstijlbewaking & online opmaak
Voorraadbeheer producten
Uitgebreide mailing module
Order accordering door manager

Beschikbare plugin’s voor 4WEB™:
• Diverse betaalmodules waaronder iDeal (PayPal is standaard)
• Diverse MIS koppelingen met o.a. Xgram en Drumis
• Diverse workflow koppelingen met o.a. Xerox Freeflow, EFI Fiery, Kodak Creo, Enfocus Switch, JDF en XML gestuurde workflows

Voor meer informatie, bekijk onze demo omgeving of neem contact met ons op.